hp1b.jpg
hp2a.jpg
hp3d.jpg
hp4f.jpg

Stagebieders

Informatie voor stagebieders

De Maatschappelijke Stage is niet meer verplicht vanuit de overheid. Toch heeft het Bornego College in Heerenveen en Joure besloten om door te gaan met de Maatschappelijke Stage. Hier zijn we erg blij mee! Leerlingen die een Maatschappelijk Stage moeten lopen zijn tussen de 13 en 16 jaar. Zij zoeken zelf een vacature via de website van het Vrijwilligers Servicepunt. Vervolgens krijgen zij de contactgegevens van uw organisatie en nemen zelf contact op. Vervolgens maakt u zelf afspraken met deze leerling.

Leerlingen kunnen ook zelf een Maatschappelijke Stage zoeken. Op school beoordelen ze dan of deze eigen Maatschappelijke Stage geschikt is.

Leerlingen moeten 30 uur Maatschappelijke Stage lopen. Denk bij mogelijkheden voor een Maatschappelijke Stage niet te moeilijk en koppel leerlingen aan bestaande activiteiten en vrijwilligers. Voor leerlingen is het leuk om mee te kijken binnen een organisatie! Houdt u er bij het inschrijven van een vacature rekening mee dat de Maatschappelijke Stage buiten schooltijd gedaan moet worden.

Heeft uw organisatie Maatschappelijke Stageplaatsen en wilt u zich aanmelden als stagebieder? Of bent u op zoek naar meer informatie over de maatschappelijke stage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Klik HIER om uw maatschappelijke stage aan te melden. Denkt u erom dat de tekst aantrekkelijk is voor jongeren?